Foto: Harderwijks Mannenkoor
Foto: Harderwijks Mannenkoor

Kerstklanken met Harderwijks Mannenkoor

  Cultuur

Harderwijk - Het Harderwijks Mannenkoor (HMK) zingt donderdag 19 december traditiegetrouw 'Kerstklanken in Drielanden' in het Kerkelijk Centrum de Regenboog, Biezenplein 1, Harderwijk. Het is de bakermat van het HMK; zij repeteert daar elke donderdagavond. De entree is gratis, zo ook het parkeren. Aan het eind is er alleen een collecte voor de kerk. Het begint om 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur.

HMK komt met diverse Kerstliederen uit hun meertalig repertoire. Bij het Franse 'Cantique de Noël' wordt gezongen met solistische bijdrage van contrabas Theo Gerrits. Het Duitse 'Weihnachtsglocken' en het Engelse 'Beautiful Savior' zullen niet ontbreken. Bij enkele Nederlandstalige liederen zoals 'Stille Nacht' en 'Dank U' is er een samenzang met de aanwezigen. Het concert staat onder leiding van hun dirigent Jimco Zijlstra, die ook achter piano plaats neemt. Medewerking komt van Manon Companjen (viool), Michael Leendertse (elektronisch orgel) en Gerald van Dijk (trompet). Het wordt weer een fijne avond.

dinsdag 24 december 2019

Het HMK zingt nog meer, ook bij de Kerstzangdienst op 24 december in de Grote Kerk aan het Kerkplein 1 in Harderwijk. Tweede dirigent Johan van Straaten stuurt dan het koor aan. Ook daar is de aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Voorganger van deze Kerstzangdienst is ds. Van Bart.

Lid worden van het HMK? Vanzelfsprekend geen bezwaar. Informeer bij de secretaris, Herke Meersma: telefoon 033-2453204 of e-mail secretaris@harderwijksmannenkoor.nl. Het HMK eens aanhoren kan ook op een repetitieavond, op donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden