Coming up band Smoking Alaska in Estrado - vrijdag 15 november

  Cultuur

Harderwijk - Dromerige gitaren, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Dat is Smoking Alaska. Op vrijdag 15 november geven zij om 20.30 uur een optreden in Estrado.

Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 6 jaar actief.

De band bracht in 2015 hun debuut-EP uit genaamd 'Waiting for Response'. Een sfeeralbum dat zelfs internationaal verkocht werd. In 2017 verscheen hun debuutclip voor de nieuwe single 'Into Motion' met meer dan tienduizend weergaves.

Eind 2018 bracht de band twee nieuwe singles uit genaamd 'Allegory of the Cave' en ' Through the Blue'. In 2019 bracht de band hun nieuwste EP 'Bring Me Back a Souvenir' uit met daarbij een releaseshow in Luxor Live in Arnhem.

Support-act: The Imaginary Suitcase

De spookkoffer is waarin Belgische singer-songwriter Laurent Leemans zijn dode of amper ademhalende illusies en beelden van zijn gefantaseerde levens plaatst. Hij was de zanger van folk-rock combo Ceilí Moss en nog vroeger van arty-new wave band La Vierge du Chancelier Rolin.

Wat te verwachten? Een bitterzoete mengeling van passie, oprechtheid, melancholie en donkere energie over glasheldere melodieën uitgevoerd door een sterke, lage, veelzijdige en krachtige stem dat zo makkelijk zal strelen, kietelen of krassen, bedrieglijk eenvoudige gitaarakkoorden en vaak sarcastische teksten die te maken hebben met het leven, de dood en de verbijsterende stukjes tussendoor.

Kaarten zijn € 5,00 (plus € 0,50 reserveringskosten). Kaarten zijn te reserveren via www.estrado.nl. Deur open: 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden