Die goede samenwerking leidde tot optredens onder de naam Pattiwael & Nanuru. Eigen foto
Die goede samenwerking leidde tot optredens onder de naam Pattiwael & Nanuru. Eigen foto

Pattiwael & Nanuru in Centrum de Zin

  Cultuur

HARDERWIJK - Singer & songwriter Mirjam Pattiwael en gitarist Pieter Nanuru treden vrijdagavond 8 november op in Centrum de Zin.

Zangeres Pattiwael schrijft nummers in de stijl van Joan Baez en Joni Mitschell; warm, integer en heel persoonlijk. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en ondersteund door gitarist Pieter Nanuru. Mirjam Pattiwael groeide op in een muzikale familie. Ze trad vaak op in coverbands, totdat ze rond haar veertigste besloot singer-songwriter te worden om haar zelfgeschreven liedjes aan de wereld te laten horen. In 2011 won ze de allereerste Ab Sligter Award voor haar nummer ‘Rush’. Een jaar later presenteerde Mirjam haar eerste solo-EP ‘Locked’, tijdens die presentatie opnieuw begeleid door Pieter Nanuru.

Pattiwael & Nanuru hebben inmiddels een stevig repertoire aan eigen nummers opgebouwd en zijn op podia door heel Nederland te zien en te horen geweest. Ook traden ze op voor RTV Drenthe en Radio Noord. Bijzonder was dat één van hun nummers werd gebruikt voor de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum

Het uit Assen afkomstige duo trad op verschillende festivals op in Groningen en Drenthe zoals ‘Kanaalpop’, ‘Ode aan het Kanaal’ en in gerenommeerde muziekgelegenheden van het Noorden, zoals Roodehaan en Andledon.

In 2018 maakten ze een bewerking van het nummer van Boudewijn de Groot genaamd ‘Welterusten Minister President’; een protestsong over de gaswinning in Groningen. Het nummer en de videoclip worden sindsdien landelijk gedraaid. Begin dit jaar verscheen hun eerste EP ‘On my mind’.

Het optreden in Centrum de Zin (Stationslaan 32) begint om 20.15 uur. Zaal open: 19.30 uur. Entree: 7,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden