Cor Bakker
Cor Bakker (Foto: eigen)

Jazzdagen oktober met bekende pianisten

  Cultuur

Harderwijk - Jazz On The Corner - De Jazzdagen Harderwijk gaan in oktober verder met twee bijzondere concerten waarin ook de vleugel een grote rol speelt.

Op 17 oktober zullen Michiel Borstlap en Sherry Dyanne een zeer bijzondere muzikale ode brengen aan één van de meest legendarische en invloedrijke zangeressen ooit: Billie Holiday. “Lady sings the Blues” in de prachtige intieme Catharinakapel.

Tijdens dit bijzondere concert transformeert Sherry Dyanne voor uw ogen naar Billie Holiday, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Lady Day’. Zij neemt u mee in songs en verhalen over haar meer dan roerige leven met de geweldige muziek zoals alleen Billie die kon brengen. Nog niet eerder zag u een treffender gelijkenis met de wereldberoemde diva dan bij dit concert.

Michiel Borstlap is een van de belangrijkste jazzpianisten van Nederland waarvan zijn spel door The New York Times werd omschreven als “crystalline piano playing”. Michiel heeft samengewerkt met beroemdheden als Herbie Hancock en Pat Metheny. Sherry Dyanne is een soul- en jazz-zangeres met een bijzondere gave. Ze raakt je met haar authentieke en pure stemgeluid.

31 oktober is het de beurt aan drie coryfeeën van de Nederlandse Jazz: Cor Bakker – Piano, Maarten van der Grinten – Gitaar en Jasper Somsen – Contrabas.

Cor Bakker – Er zijn weinig Nederlandse musici die zo alom bekend zijn bij zo’n breed publiek als Cor Bakker! Hij was niet alleen jarenlang de vaste pianist van het Metropole Orkest, maar begeleidde bijna alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, maar ook internationale sterren als Shirley Bassey en Oleta Adams. Jazz is de grote liefde van Cor Bakker. “Bij jazz kan ik me vrijheden permitteren waar ik anders nauwelijks aan toekom. Door zelf te componeren boor ik een diepere laag in mezelf aan”. Deze avond kunt u hiervan getuige zijn. Samen met Maarten van der Grinten op gitaar en Jasper Somsen op contrabas zullen zij eigen werk alsmede Standards ten gehore brengen.

Maarten van der Grinten is een veel gevraagd gitarist door vocalisten zoals Laura Fygi, Mathilde Santing en Fay Claassen. Zijn composities werden o.a. uitgevoerd door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en maakte hij arrangementen voor het Metropole Orkest.

Jasper Somsen werkt veelvuldig samen met de nationale en internationale top uit de jazzmuziek: Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Bob Sheppard en Lynne Arriale om er enkele te noemen. Naast internationaal performer en producer bracht hij als bandleider vier albums uit werkte hij mee op meer dan 40 albums.

Meer info: www.jazzdagen.nl

Meer berichten