Expositie Ellen Grote Beverborg in de Catharinakapel t/m 26 oktober

  Cultuur

Harderwijk - Sinds haar academietijd schildert Ellen Grote Beverborg landschappen. Deze landschappen zijn voornamelijk gevuld met planten, bloemen en dieren. Zij gebruikt soms ook letterlijk afbeeldingen van bloemen, planten en dieren. Van 31 augustus tot en met 26 oktober 2019 exposeert zij in de Catharinakapel. De expositie is gratis te bezoeken.

Ellen legt uit: ,,Ik hecht veel waarde aan een doorleefde verfhuid. Laag over laag transparant, maar daar tegenover ook weer dikke pasteuze verflagen, het kan allemaal op hetzelfde schilderij. Ik houd van die gelaagdheid en van de transparantie tegenover ondoordringbaarheid, ze houden elkaar in evenwicht."

Naast acrylverf gebruikt Ellen ook diverse soorten mediums, hierdoor wordt de materiaaluitdrukking verrijkt, en krijgt het schilderij letterlijk reliëf. ,,Ik ben opgegroeid in het Twentse landschap, en nog steeds wandel ik graag, het landschap in mij opnemend, de energie en atmosfeer voelend, ruikend en de ruimte ervarend. Deze ruimtelijkheid probeer ik ook in het werk te krijgen. Voor mij is het aan de ene kant het monumentale en de ruimtelijkheid van het werk belangrijk, en aan de andere kant kun je ook inzoomen op de details."

De laatste jaren werkt Ellen ook aan een serie gelaagde transparante vooral witte schilderijen. Zij roepen een ijle etherische tussenwereld op, die een sterk contrast vormt. Ellen vertelt: ,,Met de tussenwereld bedoel ik de onzichtbare werkelijkheid achter de zichtbare materiële werkelijkheid. Een wereld die je vooral gevoelsmatig ervaart en steeds belangrijker wordt in mijn werk", aldus een enthousiaste Ellen.

Openingstijden expositie

Donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Tenzij anders vermeld
Zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur
Zondag 1 september van 14.00-17.00 uur

Zaterdag 7 en 21 september en 5 en 19 oktober in combinatie met een koffieconcert. 19 september gesloten in verband met een huwelijk. Extra opening: 'Kunstroute Noordwest-Veluwe' en 'Open Monumentendagen' op 14 en 15 september van 9.00- 17.00 uur.

Meer berichten