Foto:

Collegereeks Impressionisme Stadsmuseum

  Cultuur

Harderwijk - Op donderdagochtend 26 september 2019 start in Stadsmuseum Harderwijk de collegereeks Meesters van het Impressionisme.

In acht colleges vertelt kunsthistorica Sophie van Steenderen over het ontstaan, de bloei en de nalatenschap van één van de meest radicale - maar ook meest geliefde - bewegingen uit de geschiedenis van de kunst. Met hun schetsmatige manier van schilderen zorgden de Impressionisten in de tweede helft van de 19e eeuw voor veel ophef. En in hun keuze voor onderwerpen uit het moderne leven van alledag braken ze resoluut met de traditie. Tijdens deze cursus komen uiteraard de belangrijkste kunstenaars van de beweging en hun wereldberoemde schilderijen aan bod. Bijvoorbeeld Déjeuner sur l'herbe van Manet, Bal du Moulin de la Galette van Renoir, Monet's Klaprozenveld en de ballerina's van Degas. Maar het werk van de Impressionisten wordt ook geplaatst in een bredere maatschappelijke context. Zo zijn onder meer de industrialisatie en urbanisatie, maar ook de opkomst van de kunsthandel, de uitvinding van de fotografie en de Eerste Feministische Golf onlosmakelijk verbonden met het ontstaan van de beweging en de kunstwerken die daaruit zijn voortgekomen. Meesters van het Impressionisme is een verdiepende, boeiende, maar vooral verrassende kennismaking met de grondleggers van de moderne kunst! Drs. Sophie van Steenderen is gespecialiseerd in kunst uit de 19e en 20e eeuw. Als docent heeft zij een jarenlange ervaring; deskundig, bevlogen en met de broodnodige humor weet zij haar publiek te boeien.
www.kunsthistorica.nl

De collegereeks Meesters van het Impressionisme bestaat uit 8 colleges en start op donderdag 26 september 2019. Locatie: Stadsmuseum Harderwijk, Donkerstraat 4 Tijd: 10.30-12.30 uur. Kosten: € 200,00 (incl. digitale syllabus) Voor meer informatie: www.stadsmuseum-harderwijk.nl/cursussen-sophie-van-steenderen/ Aanmelden: per mail sophie@kunsthistorica.nl / telefonisch: 06-19 20 22 29

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden