Muzikaal feest Blue Seals Zeewolde

  Cultuur

Zeewolde - Onlangs was het feest op ZMLK-school de Lelie in Harderwijk. Jelle Oorbeek was te gast: lid van het Muziek- en Showkorps Blue Seals uit Zeewolde. Jelle verzorgde een groot deel van de dag een aantal klinkende lessen. De leerlingen krijgen elke week muziek, maar deze keer was het lokaal omgebouwd tot een speellokaal voor een showband. Een verzameling aan kleurrijke instrumenten versierde het lokaal. Een gele trombone, een blauwe en rode trompet, een dwarsfluit, tuba en sousafoon en een grote trom.

Jelle vertelde over elk instrument wat het bijzonder maakte. Op de trombone liet hij de stoomboot van Sinterklaas en een raceauto horen. Op de trommel hoorde je een groep muzikanten marcheren. En de fluit speelde als een nachtegaal.

Na deze inleiding mochten alle leerlingen zelf aan de gang. Iedereen kreeg zijn eigen mondstuk en probeerde er geluid uit te krijgen. Na een tijdje oefenen en piepen, klonken er al snel een paar mooie tonen. Ook de grote trom voor je buik is best indrukwekkend. Het was niet moeilijk om je voor te stellen hoe de showband van Jelle in het echt zou klinken. Niet eerder was de muziekles zo voorbij gevlogen.

Wilt u uw kind ook kennis laten maken met muziek? Dan is dit DE kans! Vanaf september start bij Muziek- & Showkorps de Musickidz Experience.
Dit is een gratis muziekprogramma van 12 lessen. Deze zal op de zaterdagmorgen gegeven worden. Interesse? Mail naar: musickidz@blueseals.nl

Meer berichten