Foto:

Portugese zangeres Magda Mendes met Oliveiras in de Kapel

  Cultuur

Harderwijk - De Portugese zangeres Magda Mendes staat op vrijdag 29 maart in de Catharinakapel. Zij brengt deze avond met haar programma 'Oliveiras' een ode aan het vergeten Portugese platteland. De voorstelling begint om 20.15 uur. Magda is winnares van de vakprijs de Gouden Notekraker 2018.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren Nederland de uit Lissabon afkomstige Fado gepresenteerd. Zij tourde met haar programma 'Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam' naar alle uithoeken van de havenplaats en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in en verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan haar bijzondere Portugese verhalen over het platteland. Haar nieuwe album Oliveiras werd gelijk al door de pers omarmt.

Gitarist en medecomponist Ward Veenstra bespeelt diverse Portugese snaarinstrumenten en zorgt voor een prachtige omlijsting. Het filmische karakter van het programma wordt verder versterkt door twee bijzondere klassieke musici, namelijk op harp Astrid Haring en op bastrombone Brandt Attema.

De toegang bedraagt in de voorverkoop € 12,00 (plus € 0,50 reserveringskosten). Aan de deur kosten de kaarten € 15,00 per stuk. Reserveren kan via www.catharinakapel.nl.

Meer berichten