Foto: Patti Perret

Oscarwinnaars en andere toppers in Filmhuis Harderwijk

  Cultuur

Harderwijk - Zondagnacht zijn de Oscars weer uitgereikt. Verschillende films die in de prijzen vielen zijn al vertoond in de Catharinakapel, zoals "Bohemian Rhapsody, die laatst viermaal uitverkocht was en "A Star is Born"
Het programma voor maart/april van Filmhuis Harderwijk belooft veel filmplezier, want nogal wat te vertonen films hebben een Oscar in de wacht gesleept of waren genomineerd.

Komend weekend twee Oscarwinnaars:
Zaterdagavond 2 en dinsdagmiddag 5 maart draait "The Favorite": Olivia Colman kreeg een Oscar voor haar rol van Queen Anne . Zondagavond 3 en maandagavond 4 maart is de beste documentaire "Free Solo" te zien over een rotsklimmer die zonder hulpmiddelen de beruchtste rotswand gaat beklimmen.

Eind maart draait "Green Book", verkozen tot beste film. Een prachtige muzikale roadmovie door het diepe zuiden van de VS in de jaren zestig, toen nog een bolwerk van racisme. Mahershala Ali speelt de zwarte pianist Don Shirly en hij kreeg een Oscar voor de beste bijrol.

Winnaar van de Oscar voor beste buitenlandse film en beste regie is de Mexicaanse film "Roma". Deze bijzondere zwart-witfilm staat gepland in het laatste weekend van april.

Verder staan er verschillende films op het programma, die geen Oscar kregen, maar wel genomineerd waren, zoals Capharnaüm en Shoplifters .

Filmhuis Harderwijk vertoont films in de sfeervolle bovenzaal van de Catharinakapel aan het Klooster. Met digitaal beeld en Dolby surround is genieten gegarandeerd. Kaartjes kosten €9,- , voor donateurs €7,-. Meer informatie is te vinden in de nieuwe flyer van het Filmhuis, die op heel veel plaatsen verkrijgbaar is, o.a. in de Catharinakapel, de bibliotheek en het Stadsmuseum. Trailers kijken en kaartjes bestellen: www.filmhuisharderwijk.nl .

Meer berichten