Een spannende musical, gebaseerd op het populaire boek van Thea Beckman. Foto: Joris van Bennekom
Een spannende musical, gebaseerd op het populaire boek van Thea Beckman. Foto: Joris van Bennekom (Foto: Joris van Bennekom)

Klassieker Beckman als musical te zien

  Cultuur

HARDERWIJK - In 1973 schreef Thea Beckman 'Kruistocht in Spijkerbroek', waarmee ze een Gouden Griffel won. Dit tijdloze verhaal leeft, na 45 jaar, nog steeds! Niet alleen staat het boek nu nog op de leeslijst voor middelbare scholieren, dit jaar ging de gelijknamige musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater in première. Natuurlijk ook te zien in Harderwijk!

De vijftienjarige Dolf stapt in een tijdmachine en komt per ongeluk in de Middeleeuwen terecht. Hij raakt verzeild in een kinderkruistocht en gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te beschermen tegen ziektes en rovers. Maar het grootste gevaar schuilt in de werkelijke bestemming van de tocht, waarover de kinderen zijn voorgelogen..

Recensie in de Trouw: "Er zijn grote effecten die sterk werken: knallende bommen, witte rookpluimen, licht- en geluidseffecten voor regen, onweer en knetterend vuur en tussendoor professionele animatiefilmpjes.Geweldig inspirerend om naar te kijken."

Reis mee terug in de tijd op 2 FEB om 19.00 uur in Theater Harderwijk.

Meer berichten