Izaline Calister Trio
Izaline Calister Trio (Foto: vrij)

Izaline Calister Trio op Jazzdagen Harderwijk

  Cultuur

Harderwijk - Donderdag 25 oktober vindt het klassieke concert met Wolfert Brederode en het Matangi Quartet plaats, op 1 november komt het Izaline Calister Trio naar de Catharinakapel.

Izaline, met bijnamen als “Koningin van de Antilliaanse Jazz” en “Latin Diva” is een even veelzijdig als charismatisch artiest. Zij heeft reeds een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Sinds 10 jaar werkt ze daarbij met gitarist Ed Verhoeff en is hun muzikale samenwerking hoorbaar, bijna voelbaar, verdiept. Met trompettist Angelo Verploegen (o.a. Metropole Orkest) grijpen zij terug op een muzikale ontmoeting lang geleden, in een zoektocht naar een 3e instrument. Zijn warme, intuïtieve en altijd herkenbare trompetgeluid geeft de juiste aanvulling aan hun hechte samenspel.

Het repertoire van dit bijzondere trio bestaat uit originals en geeft Izaline daarbij de ruimte tot haar sterke interpretatie van een breed scala aan andere stijlen.

Afgelopen week heeft dit trio hun nieuwe cd: “Live from the Concertgebouw” gemixt. Afgelopen zomer is deze cd opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. Het repertoire zal in de Catharinakapel uitgevoerd worden en als het lukt om de cd op tijd af te krijgen heeft de Jazzdagen Harderwijk wederom een primeur in huis. Izaline en management doen hun best om dit voor elkaar te krijgen aldus de organisatie.

Concert 25 oktober: Wolfert Brederode, Joost Lijbaart en het klassieke Matangi Quartet

Concert 1 november: Izaline Calister Trio

Locatie Catharinakapel, aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur.

Meer info en kaartverkoop: www.jazzdagen.nl en www.catharinakapel.nl

Meer berichten