Everhard Zwart
Everhard Zwart (Foto: Everhard Zwart)

Everhard Zwart staat borg voor prachtig concert op Bätzorgel

  Cultuur

Harderwijk - Donderdag 25 oktober zal Everhard Zwart de najaarsorgelserie in de Grote Kerk van Harderwijk afsluiten. Een concert om niet te missen. Het programma start met 2 prachtige bewerkingen van Feike Asma, Dat ons Loflied vrolijk rijze, en Als ik Hem maar kenne.

Vervolgt met Praludium und Fuge h-moll - BWV 544 van Johan Sebastiaan Bach.

Daarna het bekende werk van Händel, nl. De Koekoek en de Nachtegaall, aansluitend Lamentation van Alexandre Guilmant met daarna het niet mis te verstane Choral 3 van Cesar Frank.

Na een Thema met Variaties van Hendrik Andriessen zal afgesloten worden met de prachtige koraalfinale van psalm 111 van de organist zijn vader Willem Hendrik Zwart (1925-1997)

Everhard Zwart kreeg zijn eerste lessen van zijn vader en vervolgde zijn opleiding (voornamelijk koraalspel en literatuur) bij Feike Asma in Maassluis. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij aanvankelijk aan het Utrechts en later het Rotterdams Conservatorium. Al tijdens zijn studie werd hij aangesteld als organist in de Gereformeerde Bergsingelkerk in Rotterdam.

Everhard Zwart maakte internationaal furore na zijn meestercursussen in Frankrijk (bij Jean Guillou) en in Duitsland (bij Günther Kaunzinger). Sinds 1985 maakt hij vrijwel jaarlijks een concerttournee door de VS. Verder concerteert hij veelvuldig in Nederland. Sinds 2000 speelt hij bijvoorbeeld elk jaar op tweede pinksterdag een compleet orgelconcert in Apeldoorn. Ook schuwt Everhard Zwart het meer moderne werk niet. Met het Deep River Quartet, de London Chorale, maar ook met Oscar Peterson en Ira Spaulding maakte hij unieke concerten.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is 8 Euro.

Meer berichten