Havenconcert 2018 Zeewolde op 16 juni

  Cultuur

Zeewolde - Dit jaar zal voor de 20e maal het Havenconcert worden georganiseerd aan de aanloophaven in Zeewolde. Bij wijze van proef wordt de datum van het Havenconcert dit jaar vervroegd.Het sfeervolle openluchtconcert vind dit jaar niet plaats op de laatste zaterdag van de maand augustus maar op zaterdag 16 juni. De aanvangstijd is ook een uur eerder dan gebruikelijk, namelijk 20.00 uur.

Wat staat op het programma?Zoals gebruikelijk wordt er een gevarieerd programma samengesteld waar diverse artiesten aan meewerken. Ster-artieste van de avond is de jonge talentvolle zangeres Marjolein Kolkert. Zij zal onder andere de beroemde aria 'De Koningin van de Nacht' zingen uit de opera 'Die Zauberflöte' van Wolfgang Amadeus Mozart.

Daarnaast treedt een bijzonder muzikaal duo op. Johanneke de Wit zal laten horen dat er met een blokfluit heel wat meer kan dan men van de lagere school gewend is. Fluitspel op het hoogste niveau, onder begeleiding van all-round musicus Gerard de Wit op zijn unieke Kistorgel, een éénklaviers draagbaar kerkorgel met houten pijpen. Gerard legt zich toe op het uitvoeren van barokmuziek en weet daar door zijn enthousiasme een enorme 'schwung' aan te geven. Hij wordt dan ook wel 'de jonge Ton Koopman' genoemd.

Gastheer van de avond is als ieder jaar stadsbeiaardier Boudewijn Zwart die naast de piano ook zal spelen op het rijdende Concert Carillon met 50 bronzen klokken. Ten slotte zijn er vijf koperblazers van het Nederlands Torenmuziek Ensemble die van zich zullen laten horen.

Voor wie?
Het havenconcert is gratis bij te wonen voor alle liefhebbers van klassieke muziek. Vanaf 19.30 uur staan er stoelen klaar aan de kade van de Aanloophaven in Zeewolde. Dit jaar begint het havenconcert om 20.00 uur. Om verzekerd te zijn van een zitplek komen bezoekers het best ruim op tijd. Het meenemen van eigen (klap)stoeltjes is toegestaan.
In verband met weersomstandigheden wordt publiek aangeraden zelf zorg te dragen voor een paraplu, regenkleding, warme deken of trui, zodat ook in slechter weersomstandigheden onbezorgd van het concert genoten kan worden. Het concert wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Carillon Zeewolde.

Meer berichten