Koor "Zingen voor je leven" tijdens het koffieconcert in de Catharinakapel.

  Cultuur
de flyer voor het koffieconcert.
de flyer voor het koffieconcert. (Foto: Mieke van Rinsum)

Harderwijk - “Zingen voor je leven Harderwijk” is een klein, bijzonder koor. De meeste koorleden hebben kanker (gehad) of zijn op een of andere manier geconfronteerd met deze ziekte. Het koor is onderdeel van Stichting de Maretak Veluwe.

Op zaterdagmorgen 12 mei wordt er een koffieconcert gegeven in de Catharinakapel in Harderwijk. Op dit inloopconcert worden verschillende liederen ten gehore gebracht. Van ingetogen en ernstig, tot vrolijk en wereldmuziek. Naast het lied "Zing voor je leven" dat speciaal voor ons geschreven is, zingen we o.a. een lied van Toon Hermans, een paar Taizé liederen en het Halleluja van Leonard Cohen met een Nederlandse tekst. We sluiten af met een vrolijk lied.

De gezongen liederen worden afgewisseld met een blokfluitkwartet en solozang. Het geheel staat onder leiding van dirigente Hetty Bolt.

Zingen geeft energie en kracht. En dat wij veel plezier hebben bij het zingen, willen wij u op deze morgen laten zien en horen.

Het koor is aangesloten bij het landelijk korennetwerk van de Stichting Kanker in Beeld. Momenteel zijn er 32 "Zingen voor je leven"- koren in Nederland, verspreid over het hele land.

Wilt u een keer meedoen en kijken of het iets voor u is, dan ben u welkom op de maandagmiddag in de oneven weken aan de Houtkamp 33 in Harderwijk. Kijk daarvoor op de website (www.demaretakveluwe.nl.) of neem contact op met Mieke van Rinsum, tel. 0341-419543.

U bent van harte welkom.

Meer berichten