Catharina’s Choir & Orchestra
Catharina’s Choir & Orchestra (Foto: CC&O)

Passieconcert door CC&O op zondag 25 maart in de Catharinakapel in Harderwijk

  Cultuur

Harderwijk - Catharina's Choir & Orchestra (CC&O) viert haar vijftienjarig bestaan met muziek en zang in vier uitvoeringen op zondag 25 maart in de Catharinakapel in Harderwijk.

De liederen zijn door de Amerikaanse componist en 'songwriter' Joseph M. Martin gearrangeerd in prachtige muziek, die vol emotie wordt gezongen. Een uitstapje is Lenten Meditation, gecomponeerd en geschreven door Jay Althouse. Invloeden uit vroegere tijden en andere landen zijn te horen in 'A celtic Hosanna', dat zijn oorsprong vindt in Wales en 'Covenant of the Lamb' dat een mix van een Hebreeuwse en een tradionele Shaker melodie is.

Onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart verzorgen koor en orkest dit voor Harderwijk inmiddels traditionele en sfeervolle concert op Palmzondag.

Sopraan Marjolein Bos Schipper, bekend van Podiumspektakel Harderwijk en eerdere concerten van het CC&O treedt op als soliste en in de pauzes tussen de vier concerten brengt zij op de achtergrond sfeervolle liederen ten gehore, ondersteund door pianist Jan Lenselink. Deze landelijk bekende pianist is ook onderdeel van het orkest tijdens de uitvoeringen.

De werken van Joseph M. Martin staan bekend om de prachtige muziek en vol emotie gezongen gebeurtenissen op weg naar Goede Vrijdag. Een verhaal vol passie, ontkenning, zelfopoffering, verlies en verdriet. Het is muziek die het hart raakt.

De tijden van de vier concerten op zondag 25 maart in de Catharinakapel zijn 13.00 uur, 15.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur.
Kaarten kosten € 15,00 en bestellen kan via www.cco-harderwijk.nl

Meer berichten