Foto: Cultuurkust

Kennismaken met Aquarelleren op maandagochtend bij Cultuurkust!

  Cultuur

Harderwijk - Iedereen die kennis wil maken met de techniek van Aquarelleren is van harte welkom om deel te nemen aan de korte cursus Aquarelleren van Cultuurkust. De cursus wordt op maandagochtend gegeven van 10.00-12.00 uur en begint op 12 maart. In 5 lessen leert docent Erwin van Zijl de cursisten op een speelse en eenvoudige manier verschillende vaardigheden voor het maken van een frisse aquarel.

Erwin van Zijl is een liefhebber van Aquarelleren :

‘Tijdens deze korte cursus ontwikkel je de basisvaardigheden waarmee je snel en doeltreffend een aquarel kunt opzetten. Een korte cursus voor iedereen die houdt van schilderen of dit wil leren. Aan de hand van eenvoudige voorbeelden leer je hoe je de verf kunt (ver-)vloeien, hoe je kleuren in elkaar kunt laten overlopen en hoe je lagen over elkaar heen kunt aanbrengen (glaceren). Ook krijg je informatie over penselen, verf en papier. Je zult ontdekken dat je vooral door experimenteren en toeval (gewenst of ongewenst) komt tot de meest verrassende resultaten’.

‘Water en verf zijn namelijk nooit te voorspellen. Ze ‘bewegen’ altijd net iets anders . De essentie van het aquarelleren zit hem juist in die combinatie van toeval, door het gebruik van vloeiende verf, en beheersing. In een heldere aquarel is het hele maakproces te zien. Alle handelingen en bewegingen zijn in het doorzichtige eindproduct terug te lezen. Aquarel is fascinerend en niet in woorden te vatten. Je moet het ervaren!’.

Korte cursus Aquarelleren

Docent: Erwin van Zijl

Datum: maandag 12 maart 2018

Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Kosten: €72,00 voor 5 lessen

Locatie: Cultuurkust, Klooster 4, Harderwijk

Opgeven graag voor 5 maart via: www.cultuurkust.nl/cursussen

Meer berichten