Logo harderwijkercourant.nl


In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden. Foto: Raymond van Olphen
In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden. Foto: Raymond van Olphen (Foto: Raymond van Olphen)

Pogingen om iets van het leven te maken

  Cultuur

Harderwijk - In de theaterversie van de bestseller 'Pogingen iets van het leven te maken' laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden.

Door het scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland, heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd.
Er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving onder andere de NS publieksprijs 2016. Producent Inge Bos: "De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen."
Beau geniet van zijn rol en het verhaal. "Het is komisch en ook ontroerend. Als die twee mooi samenkomen is het fijn om naar te kijken. De karakters beginnen zich te storen aan de sleur in het bejaardenhuis. We hebben onze mankementen, maar het is een mindset: 'kom op, nu we er nog zijn let's have some fun."

''Ik haal inspiratie op straat'', vertelt Beau over de uitdaging om zonder schmink en grijze haren een hoogbejaard personage te spelen. ''Ik zie hoe mensen in de bus stappen, hoe ze iets uit hun tas halen. Het zijn kleine dingen die belangrijk zijn." Als voorbeeld noemt Beau het gedrag van zijn eigen 83-jarige vader Eric Schneider. ''Als hij iets niet verstaat, wil hij dat niet meteen laten merken of toegeven. Dat herken ik heel erg van mijn vader."

WO 17 JAN. Kaarten: www.theaterharderwijk.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox