Logo harderwijkercourant.nl


In de Bali Hal en Java Hal treedt een scala aan artiesten op en kan er worden gedanst. Vorig jaar bezochten 3500 bezoekers Sportcomplex De Sypel. Eigen foto
In de Bali Hal en Java Hal treedt een scala aan artiesten op en kan er worden gedanst. Vorig jaar bezochten 3500 bezoekers Sportcomplex De Sypel. Eigen foto (Foto: Eigen foto)

Ambassadeur bezoekt Pasar Malam

  Cultuur

Harderwijk - De Indonesische ambassadeur, I Gusti Agung Wesaka Puja, verricht zaterdag de officiële openingshandeling van de Pasar Malam Harderwijk. Deze derde Pasar Malam Harderwijk wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 oktober in Sportcomplex De Sypel. De Pasar Malam is voor veel Indische Nederlanders een ontmoetingsplek waar ze oude bekenden uit hun jeugdjaren spreken of zich vermaken met familie en vrienden. Zij komen van heinde en ver naar de Pasar Malam.

Ook mensen die geen connectie hebben met het voormalig Nederlands-Indië of Indonesië, vinden de Pasar een heel bijzondere ervaring. Met name de sfeer en toegankelijkheid vinden ze overweldigend en het specifieke eten 'gewoon' ontzettend lekker! Buiten is er dan ook een grote Food Court opgezet met verschillende Indische restaurants.

In de Bali Hal en Java Hal treedt een scala aan artiesten op en kan er worden gedanst. Het veelzijdige programma biedt voor de zaterdag optredens van Xanur, Krontjong Tugu Modern, Harold Verwoert, Jeroen Claase, Straight, Aïs Lawa-Lata en Melanie Foëh en een prachtige demonstratie van Kempo Kuntao Nederland.
Op zondag treden onder andere Orange Lane, Diana Monoarfa, Hawaiian Treasure, Jimi Bellmartin, Pagaja en Ester Latama op.

Bezoek Ambassadeur
Ambassadeur Puja neemt na de officiële opening deel aan een exotische maaltijd en laat zich door een van de gastvrouwen rondleiden langs de kraampjes en muziekpodia.
Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Pasar Malam Harderwijk in samenwerking met Stichting Indische Harderwijkers, ROC Landstede, Sportcomplex De Sypel en Gemeente Harderwijk. Dit evenement wordt ondersteund door een honderdtal enthousiaste vrijwilligers. De 70 standhouders bieden een keur aan kleding, Indische kunst en sieraden en Indische snacks aan. Vorig jaar bezochten 3500 bezoekers Sportcomplex De Sypel.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox