Heftig


Foto:

Heftig

  Column

Column Betty de Wit

Soms heb je van die dagen. Zo word ik deze morgen om half zeven wakker. Draai me lekker om en zie dat de koolmeesjes op het balkon eindelijk het zakje vogelzaad hebben ontdekt. Ze doen er nu massaal een aanval op. Mooi gezicht! Half acht, nu moet ik er toch echt uit. Gaat de voordeurbel, ik in mijn pyjama naar de deur. Daar staat mijn hulp. “Waarom zo vroeg?”. “Nou, zo vroeg, het is kwart voor negen”. “Nee hoor, het is half acht”, houd ik vol. Samen kijken we op mijn wekker, half acht. Haar horloge staat op kwart voor negen. Ik me snel wassen en aankleden. De poes te eten geven, deze is wel ontstemd. Ontbijt klaarmaken, daar is de kápster. Ja, de afspraak was om negen uur. Geen tijd om een hap te eten. De klok een uur vooruitgezet, die loopt prima. Hoe kan dat nou?

Het is een nare morgen. Ik ben finaal van slag. Vanmiddag maar even een uurtje naar bed. Net uit bed, wordt er weer aan de deur gebeld. Een echtpaar: “Wij komen uw huis bekijken”. Maar het staat niet te koop! “Jawel”, zegt de man zelfverzekerd. “De makelaar heeft deze afspraak gemaakt. Kijkt u maar, het huisnummer klopt”. Eigenlijk wat verbluft, houd ik vol. “Geen sprake van, ik ga mijn huis niet uit. Het staat echt niet te koop, u belt die makelaar maar.” Deur dicht. Het blijft in mijn hoofd spoken. Hoe kan dit? Op Funda gekeken, staat in de volgende straat een huis te koop met míjn huisnummer. Nou ja, misschien had ik het goed kunnen verkopen. Ik zag op televisie dat de huizenprijzen, ondanks de coronacrisis, nog steeds stijgen. Waar zou ík dan trouwens moeten blijven? s’ Avonds krijg ik een telefoontje dat ik weer overgrootmoeder ben geworden. Via WhatsApp volgt nog een prachtige foto van mijn véértiende achterkleinzoon. Geweldig, grote vreugde! Wat een dag, wat een emoties. Zo kan het wel weer. Ik ga maar naar bed.


De 89-jarige Betty de Wit uit Harderwijk schrijft korte verhalen over haar belevenissen. Vorig jaar heeft ze het boek ‘Wat vertel je me nou?’ uitgegeven. Reageren? Bettydewit1930@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden