Foto: Hermien de Wit

Gered

  Column

Column Betty de Wit

Een keertje wat opscheppen dat mag wel! Dus over één van mijn kleinzoons iets vertellen moet kunnen. Een paar jaar geleden heeft hij zijn examen ICT cum laude gehaald. De directie gaf zelfs een bloemetje, nu dat gebeurt niet zo vaak.

Met een paar medestudenten is hij toen een computerbedrijf gestart. Een paar leraren hebben hen op gang geholpen. Het was die leraren gebleken dat grote bedrijven soms misbruik maken van vers geslaagde ICT-studenten, vandaar hun hulp. En het moet gezegd, het bedrijf ging voorspoedig van start. Na verloop van tijd ging het zelfs goed lopen. Geweldig! Maar toen kwam de coronacrisis. Een jong bedrijf, met nog geen enkele reserve om tegenslag op te vangen. Rondom vielen bedrijven stil, geen opdrachten meer. Hoe nu?

Veel succes gewenst van een trotse oma

Mijn zoon, zijn vader dus, raadde hem aan om regeringssteun aan te vragen. Na enige aandrang hebben de jongelui dat toen toch maar gewaagd en een paar weken later belde hij verheugd op dat de steunaanvraag was toegekend. En dat bovendien de bedrijven een opleving te zien geven. Langzaam trekt de markt weer iets aan.

Heel prettig om te horen dat die regeringssteun daadwerkelijk de jongelui geholpen heeft om de moeilijke crisistijd door te komen. Zodat hun bedrijf van de ondergang gered kon worden. Veel succes gewenst van een trotse oma. Waar bemoeit ze zich trouwens mee?

De 89-jarige Betty de Wit uit Harderwijk schrijft korte verhalen over haar belevenissen in deze bijzondere tijd. Vorig jaar heeft ze in eigen beheer nog het boek ‘Wat vertel je me nou?' uitgegeven. Reageren? Bettydewit1930@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden