Foto:

Een engel

  Column

Column David Kroeze

'Ik moet iets leuks maken voor juf' Mijn dochter van 6 kwam thuis van school. ‘iedereen doet het, maar je mag het niet vertellen’ Een cadeautje, een compliment, een verrassing: geef het, maar verraad jezelf niet. 'Wees een engel voor een ander' heet dit spelletje. Ik droom erbij weg. Want regelmatig overkomt het me: ‘wat een verrassing’ en 'wat mooi dat ik zo geholpen wordt'. Iemand die je zonder aanleiding goed doet. Ken jij ze? Ik zie zoveel mensen iets goeds doen voor een ander. Juist nu in de afgelopen geïsoleerder tijd! Allemaal mensen-engelen. En ja, ik geloof ook echt in engelen. Maar dat is niet het belangrijkste. Belangrijk is dat we geholpen worden, hoe dan ook. En ik vertrouw erop dat we geholpen worden.

Ook al voelt het soms niet zo. Soms voelt het juist alsof we tegengewerkt worden. Er te veel krachten zijn die ons willen verstoren en verstrikken. Tegenslag op tegenslag, slapeloze nachten. Alleen het woord corona roept allerlei narigheid op. Als dat gebeurt, leggen we er ons natuurlijk niet bij neer. We gaan ervoor en maken er iets van. En we mogen steun zoeken. Want we zijn niet bedoeld om verstoord en gebroken te worden, maar bedoeld om te leven.

Laatst kreeg ik een kaartje met engelen er op. Van mensen waarvan ik weet dat die ook de tegen-krachten in hun leven maar al te goed kennen. Dat kaartje zei me: kom op, leef! Met woorden van André Hazes jr: leef alsof het je laatste dag is. Want daartoe roepen engelen op: leef! En zie dat je geholpen wordt. De Bijbel staat vol zulke medestrijders-engelen. Ze gaan voor dat ene doel: leef! Want dat leven houdt bij God nooit op. In zulke medestrijders-engelen geloof ik wel, ook nu. Misschien hebt u er wel eens een gezien. Een mens met engelenkracht. Of een echte, dat zou heel bijzonder zijn.


Reageren? Ds. David Kroeze 06-16856392 djd.kroeze@telfort.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden