Foto:

Doen? Er is al veel gedaan

  Column

Column Peter de Groot

Inmiddels zijn we al weer twee jaar verder na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Voor ons als VVD Harderwijk-Hierden staat de uitvoering van het verkiezingsprogramma centraal om trouw te zijn aan onze kiezers.

De slogan van de VVD Harderwijk-Hierden was, en is, DOEN! We zijn mensen die graag aanpakken en denken in oplossingen en kansen. En die bedenken we niet alleen zelf. Regelmatig zijn wij in de wijken op straat met mensen in gesprek. Over uitdagende speeltoestellen in de Binnenstad of het Waterfront, de veiligheid rondom het AZC of de inbraken in Hierden.

Voordat je als volksvertegenwoordiger wat gaat doen, is het goed te weten waarom en voor wie je dat doet. Het doel is uiteindelijk om ervoor te zorgen dat inwoners van Harderwijk en Hierden zo prettig mogelijk kunnen wonen, werken en vrije tijd besteden.

Ik woon zelf met mijn gezin in Drielanden en als ik door de wijk fiets met mijn kinderen ben ik net als andere ouders bezig met de vraag of het veilig is op straat en of kinderen wel veilig kunnen oversteken. Meer nog dan grote visies en bereikbaarheidsplannen voor de stad.

Dat laatste is zeker ook belangrijk, we werken altijd vanuit die gedachte, maar we proberen vooral te doen wat dichtbij ons als inwoners ligt. En ja, er is veel gedaan. Het laag houden van woonlasten, verlagen van parkeertarieven en werken aan nog veiligere schoolomgevingen.

We zijn nu hard bezig met onder andere betaalbare woningen, verkeersveiligheid en het alert blijven op de auto inbraken in Drielanden. In plaats van te vertellen wat we allemaal al hebben gedaan, wat we stiekem óók graag doen, nu juist de oproep aan jou; wat wil jij doen óf gedaan hebben?

Zijn er punten in jouw wijk die beter kunnen? Of wil je zelf wat ‘Doen’ en wil je eens in gesprek met onze fractie om te kijken hoe jij een bijdrage kan leveren aan onze prachtige stad en dorp? Dan wil ik je vragen om eens aan te schuiven en jouw gedachten hierover met ons te delen. Want samen ‘doen’ maakt het nog veel leuker ‘gedaan’!

Peter de Groot, fractievoorzitter VVD Harderwijk Hierden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden