Foto:

Máak er wat van

  Column

Column Betty de Wit

Coronacrisis en alles valt weg. Geen winkels, geen pretparken en zeker geen restaurants. Alles is over en uit. En vooral de oudere mensen zit binnen. Geen bezoek, geen uitjes, niets om naar uit te kijken. Je zit maar alleen aan tafel, kauwt je eten. Het smaakt je niet. 

En dan blijken mensen creatief, ja zelfs vindingrijker dan gedacht. Er komt een folder binnen van een restaurant. Je kunt een compleet diner bestellen, het wordt je thuis gebracht. Zoek maar uit waar je zin in hebt. Maar als ik daar in mijn eentje van moet eten? Daar word ik zielig van, dat kan niet. Dus moet ik zelf óók creatief zijn.

Ik nodig mijn dochter en schoonzoon uit voor een heerlijk diner. De la in de tafel uitgetrokken, zodat er zeker 1,5 meter tussenruimte is. Een mooi, ietwat sjiek tafellaken, de tafel gedekt met drie keer twee borden, het bestek extra opgewreven, een paar kaarsen en een bloemstukje er op. Nog een feestelijk glas rode wijn, dan lijkt het al heel wat.

Kledingvoorschriften heb ik bij de uitnodiging gedaan. Zelf trek ik ook mijn mooiste japon aan. Mijn haren zorgvuldig geborsteld en geföhnd, nog wat make-up spulletjes en dan blijkt dat er zelfs van een 89-jarige nog iets te maken valt. Een zacht muziekje op de achtergrond. Feestelijk!

En zo komt het ook op mijn gasten over. We hebben gezamenlijk een fijne en gezellige maaltijd. En maar praten, en maar praten. Want ik denk haast dat het ‘geen contact hebben’ het zwaarste is.

De 89-jarige Betty de Wit uit Harderwijk schrijft korte verhalen over haar belevenissen in deze bijzondere tijd. Vorig jaar heeft ze in eigen beheer nog het boek ‘Wat vertel je me nou?'uitgegeven. Reageren? Bettydewit1930@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden