Anne-Marie Klaassen
Anne-Marie Klaassen (Foto: Wiesette Haverkamp)

Column Anne-Marie: Met uitroepteken!

  Column

Een streep meer of minder maakt mij eigenlijk niet uit. Ik ben niet zo gevoelig voor streepjes op bijvoorbeeld uniformen. Het laat zien welke functie iemand heeft en dat is prima. Het zegt alleen nog niet zoveel over iemands persoonlijkheid, toch?

Maar ik moet zeggen dat Harderwijk wel een streepje voor heeft! En de gemeente onderstreept dat zelf met een uitroepteken. Een uitroepteken in de vorm van drie paaltjes wel te verstaan. Was het u al opgevallen? Had u de streep al gezien? Of moet ik zeggen: weer gezien? Het is, volgens mij, terug van weggeweest.

Ik heb het over die witte streep in het midden van de weg als je Harderwijk via de Deventerweg met de auto binnenkomt. Na de kruising met de stoplichten en de houten fietsbrug ga je de brug over de snelweg op en daarna krijg je een kleine slinger in de weg naar links, terwijl een witte streep in het midden van de weg rechtdoor gaat. Rechts van de weg, tussen de weg en het fietspad in, is er een soort van vluchtheuvel net voor de afslag richting de Thorbeckelaan. De vluchtheuvel valt niet echt op. Ik denk dat daarom ook de drie paaltjes geplaatst zijn als uitroepteken op die vluchtheuvel, oftewel: let op!

Mogelijk is de vluchtheuvel bedoeld om de naar rechts afslaande automobilisten iets beter zicht te geven op de sjezende fietsers die vanaf de houten brug in volle vaart naar beneden komen. Door de bocht ruimer te maken, kunnen de bestuurders verder insturen en de motorkap blokkeert het fietspad niet gelijk. Geniaal toch!?

Nou, eerlijk gezegd vind ik het niet logisch. De streep midden op de weg is verwarrend! Nu wil ik het niet zwart maken, want dat heeft de laatste keer ook niet geholpen. Maar kan die streep niet gewoon helemaal worden verwijderd? En ik dacht nog wel dat ik niet zo gevoelig was voor een streepje meer of minder…

Meer berichten