Anne-Marie Klaassen
Anne-Marie Klaassen (Foto: Wiesette Haverkamp)

Deukje

  Column

Mijn vertrouwen heeft een deukje opgelopen. Ik voel me een beetje naïef, maar ben misschien vooral teleurgesteld. En ik ben niet de enige die een deukje heeft opgelopen. Mijn autootje heeft namelijk ook een deukje opgelopen. Bovenop de motorkap. Ja echt!

Ik zal de situatie even iets toelichten. Mijn auto staat langs de weg geparkeerd. En er stond een paaltje op ongeveer een meter afstand langs de weg. Dat paaltje staat er niet meer. Ik denk dat de gemeente het paaltje heeft meegenomen, nadat het niet meer overeind stond.
Ik voel me misschien wel een beetje naïef, maar ik ben niet zo naïef dat ik denk dat het paaltje spontaan is gaan liggen. Er is trouwens ook een stuk vanaf gebroken. En ik denk dat dat stuk eerst bovenop mijn motorkap is terechtgekomen, voordat het in mijn voortuin terechtkwam. Er zit namelijk wat zilvergrijze lak op dat stuk. En laat dat nu precies op mijn motorkap ontbreken.
Ik denk niet dat het paaltje spontaan is gaan liggen

Nu heb ik het ernstige vermoeden dat er nog wel iets of iemand moet weten dat het paaltje er niet meer staat. Er moet toch nog iemand schade hebben aan een auto of groter dan een auto. Dat is ook vervelend. Dat begrijp ik. Niemand rijdt expres een paaltje ondersteboven. Zulke dingen gebeuren soms. Het is vervelend genoeg om een paaltje over het hoofd te zien. Gelukkig zijn we allemaal verzekerd tegen zulke dingen, toch?
Daarom begrijp ik niet dat die iemand die het paaltje ondersteboven heeft gereden het niet even laat weten. Ik neem aan dat het ook wel enige kabaal heeft gegeven. En dat je op zo'n moment uitstapt om te kijken wat er is gebeurd.
Het is al wel even geleden, ik hoopte dat diegene alsnog zou komen. Maar ik begin de hoop een beetje te verliezen. Mijn vertrouwen heeft dus al best een poosje een deukje, net als de motorkap van mijn autootje. Zou het nog uitgedeukt worden?

Anne-Marie Klaassen

Meer berichten