Lennart van der Vegt
Lennart van der Vegt (Foto: )
Column Lennart van der Vegt

Agree to disagree

  Column

Bij megabedrijf Amazon hebben ze een leidersschapsprincipe dat luidt: disagree and commit. Dat principe zegt dat als een groep leiders in het bedrijf, na afwegen van de voors en tegens van verschillende keuzes, een keuze maken voor bijvoorbeeld een koerswijziging, iedereen zich hierop toelegt (commit), ook als je het er niet (helemaal) mee eens bent (disagree). Toen ik dat las moest ik denken aan de veel gehoorde uitspraak “agree to disagree”, het met elkaar eens zijn dat je het met elkaar oneens bent en dat oké vinden. Dat is al een hele kunst voor veel mensen. Het oneens zijn en er toch in meegaan is nog een stap verder.

Voor veel van ons is dat toch best lastig, agree to disagree. Vooral op sociale media zie je heel wat ongezouten meningen voorbij komen. Dan is asociale media misschien nog een betere term. Het is makkelijker om harde uitspraken te doen van achter je scherm. Ik heb de indruk dat die manier van omgaan met elkaar steeds meer over slaat naar de ‘echte wereld’ en dat veel mensen ook face-to-face steeds scherper tegenover elkaar komen te staan als ze verschillende meningen hebben.

Hoe kunnen we ‘agree to disagree’ op een goede manier leren? Een tijd gelezen las ik een boek met de titel “Harthorend” van Harry van de Pol. Dat gaat over het echt luisteren naar elkaar. Dus niet meteen reageren als iemand iets zegt maar er echt achter proberen te komen wat iemand beweegt dus het hart van de ander te horen. Ik denk dat als we dat doen we al een heel eind op weg zijn.

In de bijbel staat: wees bescheiden en vind andere mensen belangrijker dan jezelf. Als we dat toch eens zouden doen, hoe zou de wereld er dan uit zien?!?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden