[Column Henny Kreeft] ‘Ik mag weer knuffelen’


Foto:
Column Henny Kreeft

‘Ik mag weer knuffelen’

  Column

De zin “Ik mag weer knuffelen” stond op de voorkant van een aantal lokale kranten, o.a. de Harderwijker Courant, en het bericht ging over een van de eerste personen die hier een prik met het vaccin tegen het SARS-CoV-2 virus (Corona of Covid-19, u neemt maar een naam) heeft gekregen. De zeer gelukkige opmerking snap ik, echter zoals hij op de voorkant van de krant is gekomen, is het een beetje ‘gevoelig’ te noemen. Er zouden ook mensen kunnen zijn, die het ‘verkeerd’ lezen.

Natuurlijk zijn we met z’n allen blij dat we eindelijk zijn begonnen met het vaccineren tegen corona; ik heb er laatst nog een opiniestuk over geschreven “Nederland is dan eindelijk begonnen”, maar we moeten nog steeds de regels in acht blijven nemen, die door de heren Rutte en De Jonge ons steeds maar weer worden voorgehouden, zoals afgelopen dinsdag weer. De lockdown is weer voor een aantal weken verlengd.

Het is eerst natuurlijk allemaal ‘weten en ontdekken’ wat de vaccins allemaal gaan opleveren en we blijven nog steeds met vragen zitten, heel veel vragen, maar daar gebruiken we een ander medium voor.

Het is ook geen kritiek richting de persoon die de vaccinatie heeft gekregen als eerste, verderop in het artikel wordt de zin iets anders gezegd en volgt er een melding over het “ … uitkijken naar het knuffelen … “


Dat de vaccinaties belangrijk zijn, valt in elke krant zo deze dagen wel te lezen en de lokale kranten doen hier ook aan mee, zoals in het Stadsblad Utrecht waarop het voorblad een artikel stond met de kop “Eerste vaccinatie”.

Maar we zitten nog steeds vast aan die afspraken van de overheid, de anderhalve-meter-afstand en de mondkapjes. Laatst moest ik weer eens bloedprikken en dan ga je dus naar de plaats van prikken met zo’n mondkapje op. Het was deze keer drukker dan anders en ik moest wachten en rondkijkend zag ik een ieder met het bekende mondkapje. Was ik dus aan de beurt en vroeg de dame die ging prikken, hoe het ging met de mondkapjes. Ik kreeg het antwoord, dat ze niets meer merkte en dat ze er aan gewend was.


Laat ik nu eerlijk zeggen, dat ik nog steeds niet gewend ben aan die krengen voor mijn gezicht en ik hoef het niet eens zo lang voor, even gaan prikken, mondkapje voor als je binnenkomt en buiten gaat het natuurlijk onmiddellijk weer naar beneden. En let er aub op, dat we die kapjes niet weggooien zodat het zwerfkapjes gaan worden.

Op de site nijkerk.nieuws.nl stond een artikeltje te lezen over het gebruik van mondkapjes in de lokale supermarkt en dat het wel eens voor problemen kon leiden. Het bleek dus dat in de supermarkt in de wijk Corlaer het minimaal twee keer is voorgekomen dat men geen afstand hield en dat er geen mondkapjes werden gedragen.

U ziet wel, we zijn er nog niet; soms denk ik wel eens, dat we er nog lang niet zijn, maar dan hoor ik op de tv de heer Rutte weer zeggen over dat er licht gloort aan het eind van de tunnel. Wel, dan pak ik maar weer een mondkapje en ga maar weer naar buiten …

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden