[Henny Kreeft] Ik val van mijn stoel


Foto:
Henny Kreeft

Ik val van mijn stoel

  Column

Had ik het in mijn vorige column over het feit dat de gemeente Harderwijk geen migranten wil in een kantoorpand, en wat denkt u nu, de lokale partij Gemeentebelang heeft het maar meteen gelezen om het contract met het azc niet meer te willen verlengen. Je kan zaken op je eigen manier lezen, maar niet zo, zo zijn we niet getrouwd. Hoezo stoppen met het azc?

Gemeentebelang in Harderwijk heeft besloten dat vijf jaar lang genoeg is geweest voor de gemeente om haar sociale gezicht te laten zien en dat de gemeente maar moet gaan stoppen met het azc. Sterker nog, de partij in de gemeenteraad Harderwijk gaat een amendement indienen hiervoor. Zo die durven! Net nadat de gemeente bekend had gemaakt dat het contract vooralsnog verlengd zou gaan worden, gaat dus voorlopig al één partij dwarsliggen.

De partij geeft aan dat Harderwijk met de opvang en doorstroom van 800 asielzoekers “... zijn sociale kant naar de medemens … “ heeft getoond. En dus moeten de asielzoekers vertrekken, het azc verbouwd worden voor huizen voor jonge Harderwijkers die een huis nodig hebben. Gemeentebelangen is op zoek naar woningen tot 250.000, tevens woningen voor mensen die kleiner willen wonen.
Natuurlijk is het nodig dat Harderwijk gaat werken aan woningen voor de ‘eigen mensen’, daar heb ik geen probleem mee, echter dat moet niet ten koste gaan van de asielzoekers.

Nederland heeft - en daarbij dus ook Harderwijk - de plicht om haar sociale kant te tonen als het gaat om asielzoekers. We weten niet eens de helft hoe slecht de meeste asielzoekers het hebben en gehad in het thuisland. Natuurlijk - en dat weten we ook met z’n allen - dat er mensen tussen zitten, die helemaal niet weg hoefde uit het thuisland, i.v.m. de veiligheid. Dit soort mensen zijn gewoon op zoek naar ‘verbetering van hun levensstandaard’. Persoonlijk zeg ik vaak, dat deze mensen ook best naar verbetering mogen zoeken, echter asielzoekers die vluchten i.v.m. hun veiligheid, die mensen moet Nederland blijven helpen. En zeker als Nederland ook vecht in dit soort landen of minimaal gebonden is aan bepaalde ‘oorlogen’ door het sturen van oorlogsmateriaal.

Regelmatig kom ik in aanraking met mensen die op zoek zijn naar veiligheid, de echte asielzoekers en deze mensen moeten geholpen worden en altijd geholpen worden. Ook in Harderwijk.


Gemeentebelangen is van mening dat Kranenburg-Noord nu “ … moet plaatsmaken voor onze eigen Harderwijkse en Hierdense bevolking … “ De partij wil een nieuwe woonwijk en dan liefst nog met een Knarrenhof. Nu moest ik natuurlijk even opzoeken wat dat weer betekende, maar dat schijnt een plan te zijn van Peter Prak, een projectontwikkelaar, die in 2012 Knarrenhof oprichtte. Knarrenhof is een “ … landelijke stichting die groepen senioren helpt om hun woonwensen helder te krijgen en te realiseren … “ met het motto “ … eerst de mensen, dan de wensen en pas de stenen … “


Dit is een fantastisch motto, de mensen zijn er al , zeker ook de asielzoekers die wensen hebben voor veiligheid en woonruimte en een leven. Laten we daar eens over nadenken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden