!
4x4 Centrum heeft zich volledig gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van terreinauto’s.
4x4 Centrum heeft zich volledig gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van terreinauto’s. Marcel Vermeij

Ga mee offroad: 4x4 Centrum Ermelo zoekt reislustige monteurs voor professionele rally-team

29 maart 2023 om 20:00 Baan Dichtbij

ERMELO Wellicht heb je de grote terreinwagen die schuin aan de Harderwijkerweg staat wel eens gezien. Maar wat doet dit bedrijf nou eigenlijk? 4x4 Centrum heeft zich volledig gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van terreinauto’s. Daarnaast bouwt en onderhoudt het bedrijf offroad rally-auto’s en is daarmee uniek in Nederland. Voor klanten die offroad rally’s willen rijden regelt 4x4 Centrum tevens alle zaken die daarvoor nodig zijn en gaat zij mee op reis om de rally-auto iedere dag weer wedstrijdklaar te hebben.

Eigenaar Ronald Schoolderman rolde al jong de offroad autosport in. Zijn vader reed rally’s en startte het 4x4 Centrum in Ermelo. Als 12-jarige jongen ging hij voor het eerst mee op rally met zijn vader en later nam hij het garagebedrijf over. ,,Als jonge jongen was ik altijd al aan het sleutelen in de garage. Het grappige is dat mijn vader, nu inmiddels bijna 70, nog regelmatig mee gaat naar rally-wedstrijden in het buitenland!”

In de garage zie je alleen maar grote terreinauto’s staan. ,,Onze klanten gebruiken hun 4x4’s bijvoorbeeld voor hun werk, maar ook om lange avontuurlijke (wereld)reizen te maken”, vertelt Ronald. ,,Wij hebben veel kennis van dit soort auto’s en verzorgen het onderhoud en APK. Indien de klant dat wenst kunnen wij de auto ook aanpassen voor andere doeleinden, zoals extreem offroad rijden.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


4x4 Centrum heeft zich volledig gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van terreinauto’s.- Marcel Vermeij

Een andere tak van sport zijn de offroad rally-auto’s. Ronald rijdt zelf al jarenlang rally’s en weet dus als geen ander wat hier allemaal bij komt kijken. ,,Ik rijd nu al zo’n 17 jaar wedstrijden in Europa en Noord-Afrika. Het is een uit de hand gelopen hobby”, vertelt hij lachend. ,,Ik doe mee aan verschillende kampioenschappen, zoals de EU Bajas en de Morocco Dessert Challenge. Een wedstrijd kan wel een week duren, waarbij je offroad zo’n 400 tot 600 km per dag aflegt. Je auto krijgt dus heel wat te verduren!”

PROFESSIONEEL RALLY-TEAM

Het rally-rijden is niet alleen Ronalds hobby, maar ook zijn werk. ,,Wij bouwen en onderhouden hier offroad rally-auto’s en zijn de enige die dat doen in Nederland. Momenteel hebben meerdere klanten hun rally-auto bij ons in onderhoud waarmee ze ook uitkomen op wedstrijden. Als de klant dat wil kunnen we ook alle randzaken om een wedstrijd heen regelen, denk aan de inschrijvingen, het transport van de auto en vliegtickets. Maar ook ter plekke voeren wij reparaties en onderhoud uit aan de auto, zodat deze iedere dag weer startklaar is. Hiervoor gaat ons professionele rally-team mee op reis.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Ter plekke worden reparaties uitgevoerd en onderhoud aan de auto, zodat deze iedere dag weer startklaar is. Marcel Vermeij

NIEUWE MENSEN GEZOCHT

Het goede nieuws is dat 4x4 Centrum Ermelo personeel zoekt! Zowel voor de garage als het rally-team. Ronald: ,,Wij zijn denk ik een heel leuk bedrijf voor monteurs die blij worden van échte technische uitdagingen. En dan heb ik het niet over het vervangen van de remschijven van een personenauto. Bij ons word je intern opgeleid en kom je te werken met kostbare onderdelen.”

,,Voor het rally-team zoeken we mensen die het leuk vinden om mee op reis te gaan en goed in teamverband kunnen werken. Je gaat mee naar wedstrijden en onderhoudt ter plekke de rally-auto. Soms ben je twee weken op pad, maar je komt in mooie landen en bent écht onderdeel van de rallysport. Een avontuurlijke job dus! Je moet snel kunnen schakelen en denken in oplossingen. Ook voor deze functie leiden we mensen intern op.”


Het professionele rally-team gaat mee op reis. - Marcel Vermeij

,,Voor het regelen van alle randzaken om wedstrijden heen, zoeken we tot slot een goede manager/projectleider. Deze werkt niet alleen vanuit kantoor, maar gaat ook mee naar het buiteland om de wedstrijden ter plaatse goed te begeleiden.”

Interesse? Durf jij samen met 4x4 Centrum Ermelo het avontuur aan te gaan? Neem dan gerust eens contact op met Ronald. Dat kan via 0341-420807 of info@4x4centrumermelo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie