Ruben Rijsenbeek (links) en Robert van den Berg organiseren zondag 9 augustus de Picknicktuin in het Plantagepark.
Ruben Rijsenbeek (links) en Robert van den Berg organiseren zondag 9 augustus de Picknicktuin in het Plantagepark. (Foto: Marco Jansen)

Picknicken in Plantagepark op 1,5 meter

Het Plantagepark wordt zondag 9 augustus omgedoopt in de Picknicktuin. Een picknickmand gevuld met producten van de boulevardondernemers gecombineerd met achtergrondmuziek en entertainment. Volgend jaar moet het uitgroeien tot een meerdaags familiefestival voor Harderwijk.

Marco Jansen

HARDERWIJK - Het concept is bedacht door Apeldoorner Ruben Rijssenbeek en al succesvol in Apeldoorn en Zwolle. In Harderwijk trekt horecaondernemer Robert van den Berg de kar namens stichting Evenementen Boulevard Harderwijk. Beiden kennen elkaar al vijftien jaar vanuit de evenementenbranche.

Rijssenbeek: “We vullen de picknickmanden en feitelijk verkopen we de inhoud van de mand. We geven daar mooi weer en extra beleving bij. We zorgen voor achtergrondmuziek van een saxofonist en dj en er is entertainment voor de kinderen.”

Harderwijk doet er nog een schepje bovenop. Van den Berg: “We hebben ook een klein barretje en allerlei kinderactiviteiten. Je moet in deze tijd flink aan de bak wil je wat leuks kunnen doen.” 

Grote poppen

Extra ‘vertier voor de ogen’ is van 12.30-17.00 uur geregeld door partner SaP (Stad als Podium). Zij zorgen voor verwondering met o.a. een swingende optocht van Company with Balls met twee grote poppen van 4 meter hoog. Exoot heeft bewegende objecten: oldtimers en industriële objecten. Teatro Pavana doet een hypnotiserende steltendans in kleurige jurken. “Entertainment dat zorgt voor verwondering”, belooft Van den Berg.

500 bezoekers

Met de regels van nu wort niet de maximale capaciteit van het Plantagepark benut. “Een mand is voor twee volwassenen. We verkopen 200 manden, naar verwachting komen 500 bezoekers. Zij hebben genoeg ruimte en ter plekke zorgen wij ervoor dat de gezinnen minimaal 1,5 meter van elkaar af zitten.”

Wraps en muffins

De manden kosten 39,50 euro en zijn gevuld met producten van de Harderwijkse boulevardondernemers: wraps, vers fruit, sandwiches, olijven, chips en muffins. Rijssenbeek: “Er zijn manden met en zonder alcohol, en vegetarische producten. Voor de kinderen is er voor 7,50 euro een kidspakket. Picknicken met een rieten mand is wat ouderwets; wij brengen het next level met bordjes, bestek, bekers, spelletjes en gaan rond met ijsblokjes.”

Gezondheidscheck

De manden kunnen vanaf 12.30 uur bij de ingang van het Plantagepark worden opgehaald bij inwisseling van het ticket. Van den Berg: “We doen een korte gezondheidscheck en mensen kunnen kleedjes kopen of zelf meenemen." Bij slecht weer wijkt het evenement uit naar 30 augustus, maar daar ziet het niet naar uit.

Familiefestival

Van den Berg heeft grotere plannen: “De Picknicktuin wordt volgend jaar uitgebreid naar een familiefestival van een week in het Plantagepark en de nieuwe Wijde Wellen. Dit worden dagjes uit met zweefmolens en andere attracties, entertainment voor jong en oud en food als onderdeel van de beleving.”

www.depicknicktuin.com/harderwijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden