Het waterfront in Harderwijk.
Het waterfront in Harderwijk.

Eilanden waterfront houden 'eiland challenge'

UPDATE: Donderdag 6 augustus is door de organisatie besloten dat dit evenement wordt afgelast. Zie Eilanden Challenge gaat niet door: 'We kunnen de veiligheid niet waarborgen'

---

Bewoners van het Zuidereiland en het Noordereiland op het waterfront in Harderwijk staat een nieuw evenement te wachten: een eiland challenge. 

HARDERWIJK - Zaterdagmiddag 29 augustus wil een groep bewoners hierdoor meer verbintenis tussen de eilanden realiseren. 'Juist in deze rare tijd, waar buurtbewoners elkaar maanden niet hebben gezien en/of gesproken is er behoefte aan wat meer interactie.'

Koekhappen

Geplande activiteiten lopen uiteen van waterspelen, koekhappen op de sup, handicap kano, tube de eilandvlag en meer. Er wordt gestreden voor de eilandbeker die de organisatie hopelijk ieder jaar wil gaan uitreiken. Projectontwikkelaar Koopmans, die de projectbouw op beide eilanden heeft gedaan, heeft toegezegd dat er ook een ijscokar komt.

Enthousiast

Het hele idee is volgens de organisatie zo enthousiast ontvangen door beide eilanden, spontaan hebben mensen sups, kano's en ander waterspelen beschikbaar gesteld.

Uiteraard houdt de organisatie rekening met de RIVM-voorschriften. 'Veiligheid staat voor ons voorop.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden