De winnaar is geworden Lucas van Raaijen uit Nunspeet. Lucas heeft in de Bibliotheek zijn cadeau, een doos LEGO Minecraft ‘Het Taiga Avontuur’ met 4 figuren, opgehaald.
De winnaar is geworden Lucas van Raaijen uit Nunspeet. Lucas heeft in de Bibliotheek zijn cadeau, een doos LEGO Minecraft ‘Het Taiga Avontuur’ met 4 figuren, opgehaald. (Foto: )

Online bouwen: Van Hogwarts tot modern huis

HARDERWIJK - Lucas van Raaijen uit Nunspeet is de grote winnaar van de online Minecraftwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Hij bouwde het mooiste virtuele huis tijdens de online wedstrijd met 25 medebouwers.

Op woensdagmiddag 8 juli hebben 25 kinderen meegedaan uit Putten, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet met de online Minecraft Bouwwedstrijd van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Kinderen konden inloggen op het ZOOM-account en tegelijkertijd op de giga Minecraftserver.

Iedere speler kreeg een eigen leeg plot in de game toegewezen waarop hij of zij kon bouwen Tijdens het bouwen konden de kinderen met elkaar praten via ZOOM. De Minecraftcoach van Bibliotheek Noordwest Veluwe en de jury vlogen ondertussen rond in de server om alle bouwwerken te jureren. De opdracht was: Bouw een huis! Dat kon van alles zijn; eenvoudig huis of een kasteel, een onderwaterhuis, een boothuis, een ultra modern huis, een bat cave, een boomhuis, Hogwarts, een appartementencomplex of een tempel. De Harderwijker kinderwethouder Nino Petersen deed ook mee aan de bouwwedstrijd. Het aanleren van (digitale) technische vaardigheden is belangrijk en vindt Nino ook erg leuk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden