Foto:

VVD vertier Waterfront

Foto:

HARDERWIJK - De VVD Harderwijk-Hierden wil graag meer mogelijk maken op het gebied van vertier in en rond het water voor bewoners van het Waterfront. Hierbij valt te denken aan het realiseren van een springsteiger, een plek om te zwemmen of meer mogelijkheden op het gebied van SUPen.

Inwoners van het Waterfront wonen op een unieke plek en hebben vaak bewust gekozen voor de connectie met het water. Momenteel is al het water in het Waterfront aangewezen als havengebied, wat helaas maakt dat veel vormen van vertier niet toegestaan zijn. De wens om meer mogelijk te maken werd door bewoners o.a. uitgesproken in reactie op de schriftelijke vragen die de VVD in juni stelde over speelplekken in het Waterfront. Het idee tot het realiseren van bijvoorbeeld een springsteiger kwam toen al snel naar voren.

In de raadsvergadering van 2 juni riep Noha Lammerts van Bueren van de VVD, met mede indieners Harderwijk Anders, het CDA, PvdA en Gemeentebelang het college op om te zoeken naar mogelijkheden om de bovenstaande wensen te realiseren. Hierbij wordt nadrukkelijk gevraagd het thema veiligheid voldoende aandacht te geven en de raad voor november 2020 te informeren. Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden