Fractievoorzitter Bert Holleman van Gemeentebelang.
Fractievoorzitter Bert Holleman van Gemeentebelang. (Foto: )

Gemeentebelang blij voor behoud duikteam

HARDERWIJK - Fractievoorzitter Bert Holleman van Gemeentebelang kreeg persoonlijk van burgemeester Harm Jan van Schaik het bericht dat het onderzoeksrapport de voorkeur geeft om het duikteam in Harderwijk te behouden en de aanbevelingen dit verder uit te breiden en hierin zelf te investeren.

Namens Gemeentebelang Harderwijk Hierden is Holleman zeer blij dat hun schriftelijke vragen met daarbij hele duidelijke argumenten een bijdrage hebben gehad. Hierdoor blijft het Harderwijks duikteam in omliggende gemeente waaronder ook in Zeewolde snel paraat. Op 25 juni komt er een definitief besluit van het algemeen bestuur van de VNOG. Het moet heel raar lopen als ze dit advies van tafel schuiven volgens Holleman.
''Als oud-brandweerman van Harderwijk weet ik als geen ander dat als iedere seconde telt en dat snelheid op redding van levensbelang is. Om die reden moet het duikteam wel in Harderwijk blijven. Het was lange tijd onzeker of het duikteam in Harderwijk gestationeerd blijft.''

Van twee duikteams in de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland - nu verbonden aan de posten Harderwijk en Heerde - gaat de brandweer over naar één duikteam in Harderwijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden