!
Mark Foggo komt zaterdag 16 december naar Estrado.
Mark Foggo komt zaterdag 16 december naar Estrado. Eigen foto

Mark Foggo komt naar Estrado in Harderwijk: bekende naam in ska-scene

24 november 2023 om 20:00 Muziek

HARDERWIJK Mark Foggo is sinds de jaren ’80 één van de bekendste namen in de ska-scene. Met zijn manische optredens, gekke persoonlijkheid en energieke ska-shows valt hij op.  

Mark heeft vele cd’s, albums en singles uitgebracht en samen met tal van televisie- en radio-optredens heeft hij wereldwijd duizenden shows gespeeld. Hij is een zogenaamde ‘Missionaris van Ska’ en speelt en promoot skamuziek over de hele wereld. Op zaterdag 16 december is hij te vinden in Estrado.

 Mark, opgegroeid in Engeland, is vanaf zijn veertiende al actief op slaggitaar. School vond hij maar niks en op 15-jarige leeftijd verhuisde hij naar Londen, waar hij een aantal jaren speelde in het beroemde Londense pubcircuit. In 1979 kwam Mark in Nederland terecht en begon zijn band ‘Mark Foggo and the Secret Meeting’. In 1980, na het uitbrengen van de single ‘New Shoes’ op Top Hole Records, kreeg hij een contract aangeboden bij Polydor Records en bracht hij zijn debuutalbum ‘Speeding my Life Away’ uit. Het album was meteen een succes en de band begon door Europa te toeren.

 In 1989 bracht Mark Foggo zijn album ‘Ska Pig’ uit. Het album was een enorme hit bij Ska-fans over de hele wereld en wordt tegenwoordig beschouwd als een klassieker in het genre. In 2019 bracht hij het album ‘Ska Pig Returns’ uit, een eerbetoon aan het origineel na 30 jaar. Tegenwoordig woont hij op een eiland in Thailand als hij niet toert met zijn band ‘The Skasters’.

 Het optreden begint om 20:30 uur. Kijk voor tickets en meer informatie op estrado.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie