8000 kg aan stenen verwijderd in Zeebuurt

Harderwijk - De eerste Operatie Steenbreek actie van Harderwijk was zaterdag een succes. Er werden ruim 8000 kilogram stenen verwijderd uit tuinen bij 35 enthousiaste deelnemers in de Zeebuurt.

Ook konden bewoners gratis compost komen halen dat gesponsord werd door de firma Kamphorst. Er liepen dus heel wat mensen af en aan met hun kruiwagen door de wijk. Voor iedere ingeleverde tegel kreeg men een plant van de gemeente. Wethouder Marcel Compagnen en wijkmanager Bram Oudejans liepen met initiatiefneemster Ingrid Klooster van de Mandalatuin door de wijk en spraken met enthousiaste deelnemers. Doet u volgende keer ook mee?

Een versteende tuin is veel warmer dan een groene tuin. De tuin als gratis airco en bovendien genieten van vlinders, insecten en vogels. Groen is goed voor mens en dier. Het wijkplatform Zeebuurt is blij met de groene beweging die zo opgang komt en de gezelligheid die dit in de wijk met zich meebrengt, doordat mensen planten met elkaar gaan ruilen. Wilt u ook uw tuin vergroenen?

Zie voor tips ook www.veluweduurzaam.nl en www.operatiesteenbreek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden