Arjan Sluiter geeft uitleg over de circuittraining.
Arjan Sluiter geeft uitleg over de circuittraining. (Foto: Sylvie Zuidam)

Alternatieve oplossing: Woelwaters traint op land

HARDERWIJK - Het kwam voor De Woelwaters als een verrassing toen het kabinet bekendmaakte dat de binnenzwembaden weer open mochten. Terwijl de gemeente zoekt naar mogelijkheden om De Sypel stap voor stap te openen, hebben een aantal bestuurs- en commissieleden een alternatieve oplossing bedacht om fit te blijven.

Als zwem- en waterpoloclub moet De Woelwaters extra creatief zijn om te kunnen trainen. Voor het eerst in de 76-jarige clubgeschiedenis moeten de leden trainen zonder water.

Deze week is de jeugd gestart met landtrainingen op het terrein van Scouting Ragay Redoz. De landtraining voldoet aan alle regels en is een mooie tijdelijke oplossing voor wie samen met zijn of haar team in conditie wil blijven. Voor Arjan Sluiter en Ruben Boonen van Heren 1 was het niet moeilijk om een landtraining te draaien. Voor de jeugdleden was het wel even wennen, maar ze kwamen allemaal lekker in beweging. Als zwemsportvereniging wordt De Woelwaters ondersteund door de KNZB. De zwembond beantwoordt vragen en helpt clubs bij het opstarten. Vooralsnog wacht De Woelwaters op groen licht van De Sypel. Tot die tijd geldt: Geen zwemwater om te trainen, maar wel een plan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden