'Rigoureus sloop- en bouwplan van The Lux'

ZEEWOLDE - Voor The Lux heeft de ontwikkelcombinatie Le Clercq Projectontwikkeling & Vazet in overleg met de eigenaar van het pand, een verkenning uitgevoerd naar de herontwikkelingsmogelijkheden. Leefbaar Zeewolde vindt het plan rigoureus en wil weten of het college daadwerkelijk haar medewerking al heeft verleend aan dit project.

Aanleiding hiervoor is dat de gebruiksmogelijkheden van het huidige pand, met uitzondering van horeca aan de havenzijde op de begane grond, niet meer aansluiten bij de markt. Het voeren van een gezonde financiële exploitatie is daardoor niet meer haalbaar.

Daarnaast vraagt het pand de komende jaren ook om een forse bouwkundige opwaardering.
De locatie leent zich goed voor de herontwikkeling (sloop & nieuwbouw) met appartementen waarbij de huidige functie van horeca aan de havenzijde één op één kan worden overgenomen in de nieuwe plannen.
In samenwerking met een architect is een plan voor de herontwikkeling voor deze locatie opgesteld. Het plan bestaat uit de volledige sloop van het pand Raadhuisplein 19-20 en de herbouw met horeca en circa 19 appartementen.

Leefbaar Zeewolde vindt dat het plan voor een ingrijpende beeld-wijziging van de Aanloophaven zorgt. En wil ook van het college weten hoe belangrijk de draagvlak van de buurt is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden