Foto: Shutterstock

Oproep aan college: 'Erehaag wel toestaan'

Harderwijk - De VVD Harderwijk-Hierden is van mening, dat in Harderwijk en Hierden, een georganiseerde erehaag of spontaan opstellen langs de uitvaart route bij kan dragen aan het rouwproces. 

En nabestaanden toch het gevoel te geven, dat ze een waardig afscheid van hun dierbare kunnen nemen in de huidige omstandigheden. Uit verschillende gesprekken met inwoners blijkt dat er nog veel onduidelijkheid heerst, over wat de regels in Harderwijk en Hierden zijn. Daarom heeft de VVD Harderwijk-Hierden hierover vragen gesteld aan het college.

Prima uitvoering

De VVD is van mening dat het een ieders verantwoordelijkheid is om de afstand van 1,5 meter en de afspraken rondom samenscholing na te komen. Maar met de inachtneming van deze afspraken, het mogelijk moet kunnen zijn om een erehaag te vormen en/of langs de uitvaart route te gaan staan. Recente ervaringen in Harderwijk leren dat er prima uitvoering gegeven kan worden hieraan met inachtneming van de richtlijnen.

Oproep

Gezien het feit dat er onduidelijkheid ontstaan is in de regio over het wel of niet houden van erehagen en nabestaanden deze vorm van afscheid nemen toch mogelijk te maken, heeft de VVD via schriftelijke vragen het college opgeroepen om dit toe te staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden