De band Doubland van links naar rechts: Rick Jongenotter (drums), Pascal Mosterd (gitaar), Tejo van der Eijk (gitaar), Jorden Dekkers (zang & bas), Roy van Maren (zang & toetsen)
De band Doubland van links naar rechts: Rick Jongenotter (drums), Pascal Mosterd (gitaar), Tejo van der Eijk (gitaar), Jorden Dekkers (zang & bas), Roy van Maren (zang & toetsen) (Foto: Sandra Dekkers)

Harderwijkse band Doubland verrast bewoners verzorgingstehuis

HARDERWIJK - Afgelopen zaterdag 9 mei werden de bewoners van Verzorgingstehuis Sonnevanck verrast met een ‘tour’ rond het tehuis door de Harderwijkse band Doubland. Speciaal hiervoor was het thema 50’s & 60’s. Elvis, The Beatles, Fleetwood Mac en ga zo maar door, ze kwamen allemaal voorbij. Met muziek een stapje terug in de tijd. Betere tijden voor de bewoners van dit tehuis, want de bewoners leven momenteel helaas in een isolement vanwege de corona-crisis.

Jukebox

Op drie verschillende locaties rondom het tehuis werd een klein ‘podiumpje’, gebouwd. En drie keer werden acht Gouwe Ouwe’s gespeeld. Een volgeladen aanhanger met instrumenten en versterking ging van 14.30 tot 19.00 uur rond. Doubland speelt normaal gesproken met name eigen werk, maar werd voor één dag de jukebox van de bewoners.

Afstand

De bewoners konden helaas niet dichtbij komen vanwege de huidige maatregelen. Achter ramen en hekken werd er meegeklapt en gezongen met de jeugd-hits van de ouderen. Ondanks de afstand was er zeker een connectie voelbaar. Jong en oud, ver weg maar dichtbij. Muziek verbindt, ook in dit ‘social distance’, tijdperk.

Eenzame tijd

Het doel van dit optreden was om de bewoners in deze eenzame tijd afleiding, vreugde en een mooie herinnering te geven. En dat is zeker gelukt.

Voor foto’s, video’s en nog veel meer is Doubland te volgen via Facebook en Instagram @doubland. En te bereiken via doubland@mail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden