Kok Merwin de Lange bereidt een maaltijd.
Kok Merwin de Lange bereidt een maaltijd. (Foto: Eigen foto)

Vrijwilligers blijven zich inzetten voor Harderwijkers in nood

Harderwijk - Kortgeleden besloot de overheid om alle horeca te sluiten vanwege het coronavirus. Vervolgens ontstond binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk (Fonteinwerk) het idee om de voorraden uit de horeca in te zamelen en hiervan maaltijden te koken en deze gratis te verstrekken onder hulpbehoevende medeburgers.

 “Dankzij diverse sponsoren en een enthousiaste groep vrijwilligers hebben wij in twee weken tijd ongeveer 1250 maaltijden gekookt en verspreid. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we met dit maaltijdenproject veel mensen hebben kunnen helpen”, zegt Antonio Berrenchina namens Fonteinwerk PGH.

Omdat de ingezamelde voedselvoorraden en de ontvangen giften nu bijna op zijn, worden er deze week nog één keer 300 maaltijden gekookt en verspreid. Daarmee komt het maaltijdenproject van Fonteinwerk tot een einde, maar de mensen worden niet aan hun lot overgelaten. Via andere organisaties blijft er in Harderwijk hulp beschikbaar voor de mensen die dat nodig hebben juist in deze moeilijke tijd door de coronacrisis.

Zo is er met hulp van ZorgDat en een groot aantal vrijwilligers een boodschappen bezorgdienst opgestart. Daarnaast biedt ZorgDat een maaltijdservice voor mensen die, bijvoorbeeld door ziekte of ongeval, zelf niet kunnen koken. Hulp aanvragen kan bij ZorgDat via het centrale tel. 0341-434656, via de Facebookpagina Boodschappen Harderwijk - Coronavirus of per mail: boodschappenharderwijk@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden