Foto: Shutterstock

'Vergeet fooienpotje niet'

Ingezonden brief - Ik wil een lans breken voor het verplegend personeel van ziekenhuis Sint Jansdal. Mijn vrouw werd vorige week plotseling opgenomen met een gebroken heup. Niet gevallen en na veel pijn, bleek een heup gebroken.

Na een röntgenfoto kwam ze bij SEH terecht. Echter eerst in de buitenstaande tent de test op het corona virus. Tot de uitslag daarvan kon ze niet geopereerd worden. Vrijdagavond kwam de uitslag. Geen corona. Zaterdagmorgen eerst naar de cardioloog en 's middags de operatie. Lang gewacht, want eerst een spoedgeval. In een normale situatie zou ze na een dergelijke operatie, komende donderdag pas naar huis mogen. Echter hebben ze i.v.m. het virus bedden nodig. Ze mocht dus maandagmiddag al naar huis. Als je ziet onder welke druk het personeel met veel liefde en zorg hun werk doen, zou ik de minister willen bellen voor een flinke salarisverhoging.

Toen ik mijn vrouw maandagmiddag ophaalde (allebei blij) uit het ziekenhuis, heb ik het personeel gecomplimenteerd met hun enorme inzet en ook belangrijk: Op elke verdieping is een balie, waar zij de administratie bijhouden. Zij hebben ook een fooienpotje. Daar vraag ik speciaal aandacht voor. Ik heb in ieder geval een flinke fooi in dat potje gedaan. Kennelijk zijn ze dat niet gewend en waren ze heel blij met de gift. Wat de operatiekamers betreft. De operaties gingen tot in de nacht toe door. Ik vraag iedereen die in de komende dagen en weken met het ziekenhuis te maken heeft: Vergeet het fooienpotje niet.

Aad Koevoet

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden