Foto:

Toen kwam die boodschap

Column Henny Kreeft

Als men om zich heen kijkt en tv, radio en social media volgt, dan kan men er echt niet meer om heen: het is overal coronavirus wat de klok slaat. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik op andere plaatsen ook al wat opinies over het virus heb geschreven; bij voorbaat mijn excuses, maar dus nu ook weer wat!

Afgelopen weekend kreeg ik dus de boodschap via whatsapp wat ik nodig zou hebben om thuis te kunnen werken. Ja, mijn direct leidinggevende had te horen gekregen om na te gaan wat mogelijk en nodig zou zijn om een aantal mensen vanuit huis te laten werken en ik was één van die personen. Nu moet ik eerlijk blijven: ik heb niet zoveel nodig om thuis te kunnen werken, alleen een aansluiting op het netwerk van de zaak en een link naar mijn mobiel. En hup, ik kan gewoon doorwerken; bij wijze van spreken zou ik zelfs vanaf mijn vakantieadres gewoon door kunnen werken, maar laat dat mijn vrouw maar niet horen.

Dus ik ben vanaf de 16e vanaf mijn huisadres aan het werk en ik kan mijn klanten proberen zoveel mogelijk te helpen. Maar natuurlijk is het wel een ander gevoel om je werk van huis uit te doen, echter gezien het verhaal van het virus mogelijk de beste oplossing.
Maar dan kijk je wel om je heen, (digitale) krant en andere media geven van alles aan wat er allemaal gebeurt in ons land. Zo hoorde ik dat het OV een mindere dienstregeling heeft en zelfs kreeg ik net een melding dat de buurtbus van Elburg voorlopig maar gestopt is.

Het zijn van die zaken die ingrijpen op het normale leven. Zo zijn er ook afspraken en adviezen van regering en RIVM die we als Nederlandse inwoner het beste kunnen opvolgen. Zo zijn die hygiëneregels voor een ieder van ons van groot belang, zoals de afstand van 1.5 meter, hoesten en niezen in de kom van de elleboog, regelmatig de handen wassen, niet aanwezig zijn bij grote groepen en liefst ook wat meer in huis blijven.

Echter afgelopen avond hoorde ik een verhaal van iemand en daar schrok ik wel even van; ik had het me niet zo gerealiseerd. Kinderen hadden met hun ouders - die in de doelgroep vallen en een mindere gezondheid hebben - afgesproken om de komende tijd niet op bezoek te gaan. Natuurlijk is dat wel wat past binnen alle afspraken en adviezen in het kader van de Coronavirus besmetting in ons land, maar toch kwam het bericht hard binnen toen ik het verhaal hoorde.

Ondertussen ben ik tijdens het schrijven van deze column, aan het luisteren naar een debat in de Tweede Kamer en komt ook dat punt zo’n beetje ter sprake. Dat is de harde andere kant van dit Corona-tijdperk, maar ook hier moeten we door, als ik het goed heb begrepen.

In ieder geval: pas goed op jezelf en op de ander die bij u in de omgeving is. Mocht het zo zijn, dat u wat minder naar uw ouders kan of mag of wil, probeer dan regelmatig telefonisch contact te houden. Alleen zijn kan al knap vervelend zijn, maar op deze manier knap irritant worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden