Corona-virus
Corona-virus (Foto: )

Gevolgen coronacrisis voor lokale economie opvangen

Harderwijk - Op initiatief van de VVD, Harderwijk Anders en D66 is er een brief gemaakt waarin gevraagd wordt aan het college om lokale maatregelen coronavirus te treffen. ''We hebben daarin als coalitiepartijen en oppositiepartij samen opgetrokken en is deze brief ondertekend door alle fracties van de gemeenteraad.''

Het idee van de drie fracties is om aanvullend aan landelijke en provinciale steun vooral voor Harderwijker inwoners, instellingen, vrijwilligersorganisaties en ondernemingen aandacht te vragen.

Peter de Groot, fractievoorzitter VVD: ''We vragen aan het college om een team beperking effecten corona-uitbraak die zich gaat bezighouden met het in kaart brengen van de effecten op de Harderwijker samenleving en de plaatselijke economie. Hieruit komen voorstellen om de lokale gevolgen van de coronacrisis op te vangen.'' Gedacht kan worden aan maatregelen die snel opgevolgd kunnen worden. Zoals het opschorten van lokale belastingen voor maximaal zes maanden, het opschorten van huur voor sportaccommodaties en culturele instellingen, voor zover deze huur door de gemeente wordt geïnd, het opschorten van huurkosten voor ondernemers van gemeentelijke panden of gronden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden