Ahmad en Jehad van Al Madina
Ahmad en Jehad van Al Madina (Foto: Suzan Numan)

Statushouders beginnen multiculturele supermarkt

Harderwijk - Statushouders Ahmad en Jehad zijn een multiculturele supermarkt in Harderwijk gestart.

Ahmad Aibach en Jehad Mely zijn statushouders; de één komt oorspronkelijk uit Aleppo, de ander uit Damascus. Al zo'n 5 jaar wonen zij in Harderwijk en Putten. Zij kennen elkaar van de inburgeringslessen en zijn bevriend geraakt. Nu zijn ze zelfs meer dan vrienden; ze zijn ook compagnons geworden.

Hoe dat zit? Ze hoorden dat de eigenaar van de Turkse supermarkt in Stadsdennen een koper zocht voor zijn winkel. Op eigen kracht en met (financiële) hulp van familie hebben zij de zaak overgenomen. Zij hebben eerst een maandje meegelopen met de vorige eigenaar, om het klappen van de zweep hier te leren kennen en zodat zij geen onbekenden voor de klanten zouden zijn. Zij hebben de winkel naar eigen inzicht opnieuw ingericht en het assortiment vernieuwd en uitgebreid met etenswaren en lekkernijen uit allerlei verschillende landen; zo is het een multiculturele supermarkt geworden. Zij vinden het belangrijk om goede waar voor een kleine prijs te verkopen én dat iedereen er zich thuis voelt.

Zij willen zich op de toekomst richten. Het heeft geen zin om in het verleden te blijven hangen en te verlangen naar wat ooit was. Beide hadden zij een goed bestaan in Syrië; Jehad had 20 jaar lang zelf een supermarkt, Ahmad had een kledingfabriek met 75 werknemers. Het zijn dus ondernemers in hart en nieren; bekend met bedrijfsvoering, klantbenadering én hard werken. Nu willen zij voor hun gezinnen hier een goed bestaan en een mooie toekomst opbouwen. 'Gewoon' weer opnieuw beginnen, dus. Gewoon....

Supermarkt Al Madinah is gevestigd aan de Vondellaan 52 in Harderwijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden