Still uit de video van Rivaal Boksclub.
Still uit de video van Rivaal Boksclub. (Foto: )

Rivaal Boksclub traint via You Tube

Harderwijk - Rivaal Boksclub is uiteraard ook gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar eigenaar Thomas Vermaas is met videocoaching aan de slag gegaan. Hij deelt de filmpjes met zijn leden via de Rivaal-app. Filmpjes die belangstellenden ook kunnen bekijken via Youtube en Facebook.

In zijn instructie-video’s maakt Thomas hen vertrouwd met schaduwboksen. Ook zonder tegenstander of zonder speedballs kun je namelijk zinvolle boksoefeningen doen en nieuwe dingen leren. De video’s nodigen uit tot interactie: kijkersvragen worden in een volgend filmpje beantwoord of in een persoonlijke videoboodschap.

Daarnaast maakt Vermaas een video waarin hij expert-commentaar geeft bij een bokswedstrijd. Zo leert een beginnend bokser de fijne nuances van de bokssport te zien, die de meeste toeschouwers ontgaan.

"Het is natuurlijk lang niet zo leuk, intensief en gezellig als in de gym", zegt Vermaas. "Maar we moeten allemaal dealen met de ernstige situatie rond het virus. Op deze manier kunnen mijn sporters toch bezig blijven met boksen. Ik hoop dat meer sportclubs iets dergelijks gaan doen want anders wordt het vreselijk saai en eenzaam de komende weken."

De Rivaal video’s verschijnen twee keer per week op dinsdag- en vrijdagavond om 20.00 uur.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden