Foto:

De digitale Bieb is wél open

Harderwijk - De vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn gesloten, maar de digitale bibliotheek is gewoon open.

Naast fysieke boeken biedt de Bibliotheek ook veel online diensten aan. De LuisterBieb beschikt over meer dan 3700 luisterboeken en er is momenteel een extra selectie toegevoegd. Van romans tot hoorcolleges. Ook voor niet-leden van de Bibliotheek.

Via de online Bibliotheek hebben leden toegang tot meer dan 28.000 e-books. Op deze manier kunnen ze thuis toch genieten van diverse boeken. Wie vragen heeft over bijvoorbeeld het aanmaken van een account of het downloaden van e-books, kan bellen naar: 085-2733575.

Creatief met taal 

Ook taalvrijwilligers van het Taalcafé gaan op zoek naar creatieve oplossingen om mensen toch te kunnen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Een van de taalvrijwilligers zegt daarover: "Nu veel mensen thuis zitten, hebben ze meer tijd om de Nederlandse taal te leren. Afstand hoeft overigens geen probleem te zijn, want via diverse online programma’s kun je gemakkelijk contact leggen. Op die manier kunnen we toch lezen, praten, oefenen en informatie delen."

Hulp bij thuisonderwijs 

Veel kinderen zitten momenteel thuis, maar ook voor hen is van alles te ontdekken en beleven via diverse online kanalen. Via de jeugdbibliotheek bijvoorbeeld. Hier kunnen ze genieten van een ruim aanbod luisterboeken, oefenen voor diverse vakken of hun theorie-examen. Met het bibliotheekaccount hebben ze onbeperkt toegang.

"Daarnaast denken we ook graag mee in het vormgeven van alternatief leesmedia-onderwijs voor kinderen. Benieuwd naar wat de Bibliotheek hierin voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via educatie@bnwv.nl." Via de social media geeft de bieb dagelijks tips.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden