Plantagekerk luidt klokken van troost en hoop

Harderwijk - De Plantagekerk heeft woensdag 18 maart gehoor gegeven aan de oproep om tussen 19.00 en 19.15 uur de klokken te luiden. Dit als teken van troost en hoop in tijden van sociaal isolement vanwege de coronacrisis.

Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, moeten hun deuren sluiten. 

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, riep de Raad van Kerken in Nederland op om drie woensdagen van 19.00 tot 19.15 uur de kerkklokken te luiden. De Raad sluit hierin aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam. 

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen. 

De protestante gemeente Harderwijk wil meehelpen om dit teken van troost en hoop te laten horen en luidt de klok van de kerk ook op de komende woensdagen 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden