Medicamus Spoedpost: 'We zijn trots op onze 8,6'

Harderwijk - Patiënten op de NoordWest Veluwe en in Zeewolde zijn structureel tevredener over hun huisarts en de spoedzorg dan op veel andere plekken in Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek dat Medicamus recent uitvoerde onder patiënten en zorgverleners. “We zijn trots op onze 8,6!”, zegt Alja Sluiter, medisch directeur Medicamus Spoedpost, “dit is absoluut geen vanzelfsprekendheid”.

Een adequate eerste inschatting van de klacht en een heldere vervolgprocedure. Persoonlijke aandacht. Medewerkers aan de telefoon die gedegen onderzoek doen, geruststellen en een luisterend oor bieden…. En dat alles tijdens én buiten de normale kantoortijden. Patiënten zijn meer dan tevreden over Medicamus en haar zorgverleners.

Medicamus is een ‘levend organisme’. Dat wil zeggen dat de zorg overdag én de zorg in avond, nacht en weekend gecombineerd zijn in één organisatie. Zo kan Medicamus Spoedpost (spoedzorg in avond, nacht en weekenden) inspelen op de juiste zorg op het juiste moment. En dat levert permanente, kwalitatief hoogstaande zorg op.

24/7 zorg

Het voordeel van die continue zorg onder één overkoepelende organisatie? “Overdag zetten we bijvoorbeeld de juiste zorg in voor onze kwetsbare oudere”. Het gevolg daarvan is dat deze oudere na 17.00 uur minder spoedzorg nodig heeft. Een voorbeeld daarvan is het project Gezond Veluwe, aldus Roland Ekkelenkamp, algemeen directeur, “Zo bieden we zinnige én zuinige zorg aan onze patiënten”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden