Praisekoor Menorah Harderwijk bestaat 25 jaar. (foto: Henk Vermeer)
Praisekoor Menorah Harderwijk bestaat 25 jaar. (foto: Henk Vermeer) (Foto: Henk Vermeer)

Jubileumconcert Praisekoor Menorah

Praisekoor Menorah Harderwijk bestaat 25 jaar. Daar is zij enorm blij mee. Tijd voor een feestje in de vorm van een jubileumconcert. Tijdens het jubileumconcert duikt Praisekoor Menorah haar muzikale geschiedenis in. Zaterdag 7 maart om 19.30 uur in de Grote Kerk van Harderwijk.

Harderwijk - 'Verhalenverteller' Theo Tomassen is de presentator en vertelt over Menorah. Dit levert een gevarieerd programma en een plezierige muzikale avond op.

In 1994 wilde initiatiefnemer Janneke Bremmer een koor dat vlotte nummers zong: “Het begon eigenlijk met een gebed. In mij begon het verlangen te groeien om te zingen met anderen. De opwekking- en praisemuziek kwam in die tijd langzaam maar zeker de kerkdeuren binnen. Nu moest ik alleen nog mensen vinden die wilden helpen, zoals een dirigent en een pianist. Hoe bijzonder dat ging daar kan ik me nog steeds over verwonderen: de onderwijzer van mijn zoon werd de dirigent, een vriend bleek keyboard te spelen en die kende weer een fluitist.''

''De eerste avond was bijzonder, mensen overal vandaan, samen zingen volgens het plan van onze Heer.”

Het werd een koor dat de naam “Menorah” kreeg; de joodse kandelaar met de zeven armen: 'Het licht voor het aangezicht van de Heer'. Het symbool om met zingende en lichtende overtuiging Gods woord uit te stralen naar elkaar en naar de mensen om ons heen. Menorah zingt meerstemmige Engels- en Nederlandstalige praiseliederen. Het hecht aan saamhorigheid; samen plezier kunnen maken en elkaar tot steun zijn. Na 25 jaar staat er nog steeds een sprankelend koor dat bestaat uit ruim 60 enthousiaste leden.

Vanaf de oprichting in 1994 wordt het koor gedirigeerd door Johan de Jong. Pianist Jan van Vulpen en dwarsfluitist Mathilde van den Beukel zorgen voor de muzikale begeleiding.

Johan: “De reden dat ik het zo fijn vind bij Menorah is het feit dat we, met al onze diversiteit qua persoonlijkheid, (kerkelijke) achtergrond en ervaringen, toch één geheel vormen en samen plezier hebben in het zingen. Menorah is een beetje een vereniging, waarbij de contacten buiten de kooravonden een extra dimensie geven.”

Mathilde: “De oefenavonden zijn altijd gezellig en ontspannen en daarnaast studeren we op een efficiënte manier práchtige vierstemmige stukken in.

Kaarten kosten 10 euro; (inclusief een consumptie in de pauze en een hapje en een drankje na afloop).

Bestellen via secretariaat-Menorah@kpnmail.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden